Juniorgolf

Befattning: Tränare
E-post: nicklas.harlin@pgasweden.com

Juniorgolf 2018

Torsdagen den 3 maj drar vi igång med säsongens junior träning.

Vi fortsätter med att ha blandade träningsgrupper både tjejer och killar.

Alla dessa träningar är kostnadsfria om du är medlem i klubben.

Starttider för grupperna är följande

Grupp 1 Klockan 17.00-17.40, 6-9år

Grupp2 Klockan 17.45-18.25, 10-12år

Grupp 3 Klockan 18.30-19.10 13år och uppåt.

Under torsdagsträningen kommer det att ligga fokus på teknik och grundträning på spelets olika delar.

Torsdagsträningen kommer ledas av Nicklas och hjälptränare.

Vi kommer även att fortsätta med måndagsträngar på banan. Där kommer vi att behöva hjälp av föräldrar när denna träning ligger på ideell basis. Detta till grund av att Henrik Svalin som sköt det mesta kring denna träning har fått ändrade arbetsförhållanden. En lista för vem som kommer att vara huvudansvarig för träningen kommer att upprättas under första träningen för maj-juni sedan kommer vi att fylla på med ansvarig vart efter.

Ansvaret på den som är huvudansvarig är att sätta ihop bollar efter de som är med på träningen och helst gå med sista bollen och se så allt löper på både framåt och bakåt. Det kommer under vissa måndagsträningar finns med någon extra tränare.

Vi kommer att starta måndagsträningen den 21 maj kl. 18.00 med samling vid övningsgreenen.

Nytt för i år att även grupp 1 får vara med på måndagar när man känner sig redo eller att föräldrarna anser det funkar.

Till måndagsträningen kan det vara bra att uppdatera sin regelkunskap.

Det finns bra information för detta via www.golf.se eller vis denna länk. https://www.youtube.com/watch?v=eTPzuQXnb0s&index=1&list=PLKaPDBMLBJMJVeRVB_DnevYLg20FmnUkX

Målet för 2018 kommer att vara att öka antalet juniorer i klubben och få de som redan är med att bli mer aktiva.

När vi har sett den viktiga kommunikationsvägen Facebook stora hjälp under året som varit, så kommer vi att fortsätta med den i samma omfattning.

Där kommer vi att föra kommunikationen för måndagsträningar och i den mån vi hinner med även informera om vad som händer på torsdags träningen.

Hoppas att ni som vi ser fram emot en ny spännande säsong

Juniorkommittén

Nicklas, Andreas, Henrik och Viktor