Ordförandebrev

ORDFÖRANDE HAR ORDET

Så här i början på februari så börjar det krypa lite i kroppen och jag börjar längta till att gräset ska bli grönt och vi ska få börja spela igen.

Jag vill som vanligt börja med att tacka styrelse, tävlingskommitté, valberedning och övriga inblandade för ett gott arbete med att genomföra säsongen. Jag vill också tacka Vingåkers Golf AB för att vi har fått haft förmånen att spela på en bana som bara blir bättre och bättre.

2022 blev äntligen ett år där vi kunde börja spela golf igen utan restriktioner igen. Våra tävlingar har stort intresse och Antikrundan ångar på med många tjejer och killar som spelar varje onsdag. Undertecknad har från i år passerat nålsögat och haft möjligheten att mäta mig med övriga på Antikrundan. Jag kan konstatera att det är tuff konkurrens.

Vi kan för 2022 se en liten nedgång i antalet greenfee och även en liten minskning i antalet medlemmar. Inte helt överraskande med tanke på den ökning som var under pandemin. Jämfört med övriga banor i Sörmland så har vi en liten minskning.

Vi har förstås deltagit i seriespel med blandade framgångar. Vi deltog i år med lag i damserien samt i H70- serien. Tyvärr drog sig laget i H60 sig ur serien. Vi gör ett nytt försök med H60-lag i år och hoppas att det ska gå bättre när matcherna i fortsättningen kommer att spelas 16.00. Nytt för i år är också att H50-seirens lag bara kommer att bestå av 4 spelare. Det skulle vara roligt om det är någon som är intresserad av ta ansvaret
och bli lagledare för detta lag. Hör av er!

Golfveckan fortsätter att leverera varje år. Även 2022 kan vi se att vi har en ökning i antalet deltagare. Vi kommer inför 2023 att utöka med ytterligare en tävlingsdag. Golfveckan spelas vecka 30 mån-tis och tor-lör. Jag vill rikta ett stort tack till alla som gjorde genomförandet möjligt, våra sponsorer, tävlingsledning och sist men inte minst alla deltagare.

Alla medlemmar är välkomna att höra av sig till undertecknad eller någon annan i styrelsen med förslag, synpunkter, klagomål eller hurrarop (kontaktuppgifter till samtliga i styrelsen finns på hemsidan). Allt för att vi ska kunna fortsätta att utveckla golfbanan och vårt eget spel. Vi i styrelsen finns för dig och vi vill gärna veta vad just du tycker.

Passa också på att boka in den 29 mars för vårens årsmöte på Båsenberga. I år kommer vi att starta årsmötet redan 17.00 för de som vill vara med i en ”närmast hål” tävling i simulatorn.

Förra året öppnade vi banan den 15 april och stängde den 16 november. Vi hoppas förstås på att vi ska kunna komma ut tidigare i år.

Vi ses på banan

Anders Kind

0730-790360

anderskind@outlook.com

www.vingakersgolf.se