Ordförandebrev

ORDFÖRANDEN HAR ORDET

Som ordförande vill jag börja med att tacka styrelse, tävlingskommitté, valberedning och övriga inblandade för ett gott arbete med att genomföra säsongen. Jag vill också tacka Vingåkers Golf AB för att vi har fått haft förmånen att spela på en så fin bana hela säsongen.

Vi kan nu summera 2021 och konstatera att även detta år blev ett något annorlunda år på grund av rådande pandemi. Vi har trots detta kunna genomföra alla våra planerade tävlingar och det med omkring 800 spelade rundor. Till det tillkommer förstås alla våra rundor från våra aktiva i Antikrundan och Vardagsgolfen.

När vi summerade 2020 med över 5500 spelade greenfee-rundor och en ökning med 100 medlemmar så trodde jag nog att det var något vi aldrig skulle se igen. Men ack så fel jag hade. När vi nu tittar tillbaka på 2021 så har det spelats över 7000 rundor och vi har lyckats behålla antalet medlemmar (med en liten ökning till och med).

Vi ser också att det nya hcp-systemet fungerar bra och att antalet bokförda rundor ökar. Vi har faktiskt en medlem som har över 100 bokförda rundor 2021, fantastiskt. Nytt för 2022 är att även banan kommer att slopas efter varje dags spel och bokförda rundor. Om ni har frågor om detta så hör av er till undertecknad eller prata med Nicklas i shopen.

Vi har förstås deltagit i seriespel med blandade framgångar. Vårt representationslag kämpade tappert på Saltsjöbadens GK, men lyckades till sist inte hänga kvar i division 1. Vi hoppas förstås kunna ta oss tillbaks dit i år. Herrar 60 och herrar 70 spelade i det regionala seriespelet och placerade sig väl utan att lyckas vinna serien. Våra damer visade däremot sin styrka och vann återigen serien, stort grattis! Tyvärr fick vårt H50-lag dra sig ur serien då vi inte lyckades få ihop lag till seriestarten. Hör gärna av er om ni är intresserade av att vi ska ha lag i andra serier så ska vi givetvis försöka delta.

Vår golfvecka blev i vanlig ordning en succé och det återkommer förstås även i år, men kanske med någon förändring? Jag vill rikta ett stort tack till alla som gjorde genomförandet möjligt, våra sponsorer, tävlingsledning och sist men inte minst alla deltagare som på ett föredömligt vis följde de riktlinjer som gällde för golfveckan.

Alla medlemmar är välkomna att höra av sig till undertecknad eller någon annan i styrelsen med förslag, synpunkter, klagomål eller hurrarop (kontaktuppgifter till samtliga i styrelsen finns på hemsidan). Allt för att vi ska kunna fortsätta att utveckla golfbanan och vårt eget spel. Vi i styrelsen finns för dig och vi vill gärna veta vad just du tycker. Passa också på att boka in den 23 mars för vårens årsmöte på Båsenberga.

Förra året öppnade vi banan den 20 mars så nu närmar sig en ny säsong med stormsteg.

Vi ses på banan

Anders Kind

0730-790360

anderskind@outlook.com

www.vingakersgolf.se